Uttiset

Kohteesta Pompelipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Uttiset
Tyyppi
Ryhmäytymisleikit
Leikit
Osallistujat
Tarvitaan isosia: 1
Leikkijöitä: 10 - 60 leikkijää
Yleistä
Kesto: 5 - 20 min
Leikittävissä sisätiloissa: Kyllä
Leikittävissä ulkona: Kyllä
Esivalmistelut
Tarvikkeet: Paperilappuja

Leikkijöitä tarvitaan tasamäärä. Paperilapuille kirjoitetaan seuraavia nimiä: Luttiset, Muttiset, Tuttiset, Ruttiset, Huttiset, Puttiset, Suttiset, Juttiset, Vuttiset, Kuttiset. Kutakin nimeä on aina neljä kappaletta tai leikkijöiden määrän mukaan soveltaen. Laput jaetaan leikkijöille. Leikinjohtajan käskystä leikkijät avaavat laput ja alkavat huutaa ko. sukunimeä ja koettavat saada perheensä kokoon. Kun perhe on koossa, se istuu lattialle. Lopuksi kun kaikki luulevat että ovat löytäneet perheensä, tarkistetaan onko niin.

Leikki voidaan toteuttaa myös siten, että paperilla lukee sukunimen lisäksi, mikä perheenjäsen kukin on. Sopii myös tutustumisleikiksi, jolloin perhe esittelee lopuksi itsensä muille lyhyen tutustumisen jälkeen. Voidaan käyttää isosryhmien jakamisen yhteydessä.

Variaatiot

Eläintarha

Leiriläisille jaetaan laput, joissa on kussakin yhden eläimen nimi. Leikin alkaessa he alkavat äännellä tuon eläimen tavoin ja yrittävät etsiä kaikki oman lajinsa edustajat ja kerätä laumansa siten kokoon. Halutessaan leikkijät saavat käyttää myös elekieltä.

Kulkuvälineet

Lapuissa on eläinlajien sijaan kulkuvälineiden nimiä, esim. juna, laiva, lentokone, traktori, helikopteri, jne.