Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Hedelmäsalaatti

13 merkkiä poistettu, 16. kesäkuuta 2013 kello 14.49
p
otsikkofixaus
{{Leikki
|luokka=Ryhmäytymisleikit
|luokka2=Leikit
|leikkijöitä=10
|leikkijöitämax=30
|tarvikkeet=Istuimia
}}
===Perus:===
Leikin vetäjä valitsee ryhmän koosta riippuen 3-5 hedelmää, esimerkiksi omenan, banaanin ja päärynän. Tämän jälkeen leikkijät jaetaan hedelmäryhmiin. Leikkijät istuvat ringissä jossa on yksi tuoli vähemmän kuin leikkijöitä yhteensä. Ringin keskellä oleva henkilö, esimerkiksi leikinvetäjä, sanoo jonkun hedelmän nimen jolloin kyseiset hedelmät vaihtavat paikkaa keskenään mahdollisimman nopeasti. Hän voi sanoa myös ”hedelmäsalaatti” jolloin kaikki vaihtavat paikkaa. Vetäjä yrittää päästä istumaan jollekin vapautuneelle paikalle. Ilman
istuinpaikkaa jäänyt leikkijä jää keskelle.
==Variaatiot=Tappivariaatio:====Tappisalaatti===
Voidaan myös leikkiä niin sanottua ”Teletappisalaattia” jolloin hedelmät korvataan ihanan värikkäillä teletapeilla: Tiivitaavi, Hipsu, Laalaa ja Pai. Muuten periaate on sama. Yleishuutona esimerkiksi ”Teletapit nukkumaan!”
===Evankeliumit:===
Leikkijät jaetaan evankelistojen Matteus, Markus, Luukas ja Johannes opetuslapsiksi. Keskelläolijahuutaa jonkin evankeliumin nimen, ja kaikki kyseisen evankelistan opetuslapset vaihtavat paikkaa. Huudosta ”Evankeliumit!” kaikki vaihtavat paikkaa.
===Viidakko hajalle:===
Jokaiselle on jaettu hedelmän sijasta viidakon eläin ja yleishuuto on ”Viidakko hajalle!”
===Yleislakko:===
Jokaiselle on jaettu ammatti ja huudetun ammatin edustajat ovat ”työmatkalla” eli vaihtavat keskenään paikkaa. Kun huudetaan ”Yleislakko!” menevät kaikki kotiin (vaihtavat paikkoja).
===Ilmansuunnat:===
Jokaiselle jaetaan ilmansuunta ja yleishuutona toimii ”Kompassi sekaisin!”
===Tutustumisvariaatio:===
Keskellä olija sanoo itsestään jonkin ominaisuuden (sukkien väri, lempiharrastus, yms…), ja kaikki, joihin mainittu piirre sopii vaihtavat paikkaa.
===Nimisalaatti:===
Hedelmien sijasta käytetään nimiä. Keskelläolija huutaa kolmen tai useamman piirissäolijan nimet, joiden on vaihdettava paikkaa. Huudosta ”Leiri!” kaikki vaihtavat paikkaa.
{{Taikalaatikosta}}

Navigointivalikko