Salaseuralaiset ja vakoojat

Kohteesta Pompelipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Salaseuralaiset ja vakoojat
Tyyppi
Ryhmäytymisleikit
Osallistujat
Tarvitaan isosia: 1
Leikkijöitä: 6 - 30 leikkijää
Yleistä
Kesto: 10 - 25 min
Leikittävissä sisätiloissa: Kyllä
Leikittävissä ulkona: Ei
Esivalmistelut
Tarvikkeet: Lappuja, kynä

Leikin vetäjä tekee lappuja niin paljon kuin leikissä mukana olijoita on. Puolet lapuista jätetään tyhjiksi (vakoojat) ja loppuihin kirjoitetaan jokin sana salaseuralaisille (hyttynen, termospullo tms.). Laput sekoitetaan ja sen jälkeen jaetaan kullekin yksi lappu. Jokainen katsoo oman lappunsa, näyttämättä sitä muille.

Leikki alkaa. Jokainen salaseuralainen koettaa kuvailla omaa sanaansa niin, että muut salaseuralaiset tietävät hänen olevan sanasta selvillä varoen kuitenkaan sanan paljastamista vakoojille. Vakoojat koettavat olla kuten salaseuralaiset ja puhuvat aivan kuin olisivat tietoisia sanasta. Voidaan ottaa yksi harjoittelukierros, jonka aikana kukin sanoo jonkun asian (esim. salaseuralaiset hyttysestä: esiintyy kesällä, kiusallinen, tuottaa kutinaa yms. joka liitty jotenkin sanaan hyttynen.)

Kierroksen jälkeen saa ruveta ampumaan. Esim. Hanna ajattelee, että Markus on vakooja, kun hän itse on salaseuralainen. Hanna voi huutaa ”Markus pum!” jolloin tämä kuolee. Kuolleiden on näytettävä lappunsa muille. Leikkiä jatketaan, kunnes vastapuoli on saatu ammutuksi, tai kun vain muutama leikkijä on hengissä. Katsotaan heidän lappunsa ja todetaan toinen puoli voittajaksi. Leikki voi päättyä myös tasapeliin

Katso myös