Munitus

Kohteesta Pompelipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Munitus
Osallistujat
Tarvitaan isosia: 1
Leikkijöitä: 6 - 20 leikkijää
Yleistä
Kesto: 8 - 20 min
Leikittävissä sisätiloissa: ei
Leikittävissä ulkona: kyllä
Esivalmistelut
Leikkialue: aukea alue harjakattoisen talon vieressä
Tarvikkeet: pallo


Tarvitaan pallo ja harjakatto. Ensimmäinen heittää pallon katolle ja huutaa jonkun toisen leikkijän nimen, esim. ”Tero!” Esimerkkihenkilömme Tero koittaa saada pallon kiinni, kun se tulee alas katolta ja muut pinkovat karkuun minkä ehtivät. Jos Tero saa kopin, heittää hän pallon jälleen katolle ja huutaa seuraavan leikkijän nimen ja leikki jatkuu normaalisti.

Jos taas Tero sössii tilanteen ja saa pallon kiinni vasta sen osuttua ensin maahan, huutaa hän pallon kiinni saatuaan ”Hep!” Tämä on merkkinä muille jähmettyä paikoilleen. Tero saa kolmella loikalla lähestyä muita, jonka jälkeen hän yrittää heittämällä osua pallolla johonkuhun. Jos hän osuu, saa osuman saanut munan. Jos taas ei osu, saa hän itse munan.

Kolmesta munasta munitetaan: Munitettava seisoo kasvot seinää päin ja palloa pidetään hänen takanaan joko oikealla, vasemmalla tai keskellä ja kysytään ”Oikea, vasen vai keski?” Kolme arvauskertaa, joiden välissä palloa aina siirretään. Yhdestäkin oikeasta vastauksesta munat nollaantuvat, mutta kolmesta väärästä arvauksesta muut keksivät munitetulle lempinimen (esim. karvakorva, ei mitään nolaavia nimiä), jota käytetään tämän oman nimen sijasta kun palloa heitetään katolle. Jos munitetusta käytetään palloa katolle heitettäessä jotain muuta nimeä kuin viimeksi sovittua lempinimeä, saa heittäjä munan.

Aiheesta muualla