Meikit naamaan

Kohteesta Pompelipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Meikit naamaan
Tarvittavat isoset
Hahmoja+statisteja: 4
Yleistä
Kesto: 5 minuuttia
Esitettävissä sisätiloissa: Kyllä
Esitettävissä ulkona: Kyllä
Lavasteet: pöytä, tuoleja, peittoja
Tarvikkeet: meikkejä, vettä
Rooleja: 4
Kesto: 5 minuuttia
Esitettävissä sisätiloissa: Kyllä
Esitettävissä ulkona: Kyllä
Lavasteet: pöytä, tuoleja, peittoja
Tarvikkeet: meikkejä, vettäTunnetaan myös nimillä Treffit ja Isosten aamu-/iltatoimet.


Valmistautuminen treffeille/missikisoihin: Lattialle laitetaan pöytä ja pöydälle erilaisia meikkejä, harjoja ym. sekä vesilasit joissa vettä. Kaksi isosta asettuu pöydän taakse vierekkäin ja heidän taakseen kaksi isosta. Nämä takana olevat isoset laittavat kätensä siten, että ne näyttävät edessä olijoiden käsiltä. Kannattaa laittaa esittäjien päälle jotain peittoja tai vaatteita ettei takana oleva näy ja että näyttäisi mahdollisimman oikealta, että takana olevan kädet olisivat edessä olevan kädet.

Kaksi edessä olevaa ovat menossa treffeille ja heidän täytyy meikata itsensä. Takana olevat siis meikkaavat edessä olevia. Meikattavat puhelevat kaiken aikaa jotakin, kun takana olevat yrittävät meikata heitä. He puhuvat kuin itse meikkaisivat itseään. Esim. ”Laitanpa tässä vähän luomiväriä, hupsista kuinkas sitä nyt leukaan meni..?” ”Juu luulenpa, että Erkki tykkäisi tästä punaisesta huulipunastani. Ohhoh, olenpas kömpelö, kun laitan huulipunaa kulmakarvoihini…”

Meikattavat voivat myös katsella toisiaan ja kysellä: ”Mitä olet mieltä, tykkääköhän Pena tästä mun luomiväristä?” Tai että ”Vitsi, kun toi huulipuna sopii sulle!” Jos meikattavien tulee jossain välissä jano voivat he juoda siitä lasista vähän vettä. Eikä se olekaan kovin helppoa, mutta hauskaa ainakin yleisön mielestä. Meikattavien täytyy osata improvisoinnin salat.

Valmistautumisen sijaan tilanteena toimii myös itse treffit.