Kuka Jumala on?

Kohteesta Pompelipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Opi:

Katekismuksessa sanotaan, että ”Jumalan tunteminen on elämämme tärkein ja perustavin asia”. Jumalaan tutustuessa herää aina vain uusia ja uusia kysymyksiä, jotka voi välillä tuntua todella hankaliltakin. Vastauksia löytyy useimmiten Raamatusta tai toiselta uskovasta, esimerkiksi seurakuntasi nuorisotyöntekijältä tai papilta. Mutta isosena saatat mitä todennäköisimmin joutua myös vastaaja paikalle. Rippikoululaisilta saattaa tipahdella välistä todella vaikeitakin kysymyksiä. Mitä vastaisit, jos joku rippikoululainen kysyisi sinulta yllä olevia kysymyksiä?

On hyvä, jos pystyt hankkimaan vastaukset vähintäänkin omaa mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Jos kuitenkin tulee kysymys, johon et osaa vastata, on tärkeää ettet ala keksimään vastauksia täysin omasta päästäsi, vaan myönnät tietämättömyytesi ja lupaat selvittää asian rippileirin papilta tai nuorisotyöntekijältä.

Lue:

2. Moos. 3:14

Pohdi:

Mitä 2. Moos. 3:14 tarkoittaa?

Mieti seuraavia asioita:

  • Onko Jumala mies tai nainen? Minkä näköinen hän on?
  • Onko Jumala kaikkivaltias? Miksi hän ei estä kaikkea pahaa tapahtumasta?
  • Mitä tapahtuu kuoleman jälkeen? Pääsevätkö kaikki taivaaseen? Onko helvettiä olemassa?
  • Mikä on ihmisen tarkoitus maan päällä? Miksi Jumala loi ihmisestä tyhmän eikä viisasta? Ovatko ihmiset vain Jumalan pelinappuloita?
  • Mistä voi tietää, että juuri kristinuskon Jumala on se oikea Jumala?
  • Oppitunnin päättävänä tehtävänä keksi mahdollisimman kinkkinen kysymys Jumalasta, uskosta tai Raamatusta, kirjoita se ylös ja yritä sitten löytää siihen vastaus netistä, Raamatusta tai papilta.