Jeesus ja Mooses golfaa

Kohteesta Pompelipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jeesus ja Mooses golfaa
Tyyppi
Sketsit
Tarvittavat isoset
Hahmoja+statisteja: 3
Yleistä
Kesto: 3 - 5 minuuttia
Esitettävissä sisätiloissa: Kyllä
Esitettävissä ulkona: Kyllä
Tarvikkeet: Haluttaessa näyttelijöille "golfmailat" ja asiaan kuuluvat vaatteet (toogat?)
Tyyppi: Sketsit
Rooleja: 3
Kesto: 3-5 minuuttia
Esitettävissä sisätiloissa: Kyllä
Esitettävissä ulkona: Kyllä
Tarvikkeet: Haluttaessa näyttelijöille "golfmailat" ja asiaan kuuluvat vaatteet (toogat?)


Sketsin idea on se, että Jeesus, Mooses ja vanha mies ovat keskellä golfkierrosta ja vanhan miehen vuorolla tapahtuukin uskomaton.

Ensin on Jeesuksen vuoro lyödä ja pallo päätyy vesiesteeseen. Tämän jälkeen Jeesus kävelee vetten päällä ja lyö pallon reikään.

Jeesuksen jälkeen on Mooseksen vuoro, mutta hänenkin pallo päätyy vesiesteeseen. Mooses jakaa vesiesteen kahtia ja kävelee vetten väliin lyömään pallonsa reikään.

Näiden kahden jälkeen on vanhan miehen vuoro, joka ennen lyöntiä tokaiseekin "katsokaas pojjaat tätä, mää näytän teille miten tätä peliä oikeasti pelataan", jonka jälkeen hän lyö pallonsa vesiesteeseen, hauki tulee syömään sen, kotka nappaa hauen ilmaan, salama osuu kotkaan, ja koko joukon osuessa maahan, vierii pallo reikään. Vanhan miehen tuulettaessa holariaan (Hole-in-one), katsoo Jeesus kattoon tai taivaalle ja toteaa pettyneenä "Hei camaan Isä, jos sä vielä huijaat ni ei me enää pelata sun kanssa!"


Vanhan miehen lyöntivuoron uskomattoman tapahtumaketjun voi saada katsojalle selväksi esimerkiksi näyttelijöiden selostamalla sen ääneen. Vanha mies voi esimerkiksi näyttää harmistuneelta ja ihmetelläkin "Oho! Mihis se pallo katosi? Söikö tuo hauki sen?", Jeesus voi ihmetellä taivaalle katsoessaan "Hei katsokaa! Onko tuo kotka? Hei se nappasi hauen kynsiinsä!", ja Mooses voi kertoa vielä viimeisen vaiheen: "Hei mitä ihmettä! Salama kirkkaalta taivaalta? Oho ja pallo vierii viheriön suuntaan!". Vanhus voi vielä viimeistellä tapahtumaketjun tuulettamalla kovaan ääneen ja huutamalla "Holari!" tmv.