Hippa

Kohteesta Pompelipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hippa
Tyyppi
Ulkoleikit
Osallistujat
Tarvitaan isosia: 0
Leikkijöitä: 5 - 40 leikkijää
Yleistä
Kesto: 3 - 10 min
Leikittävissä sisätiloissa: ei
Leikittävissä ulkona: kyllä


Hippa on kaikkien varmasti tuntema leikki. Siitä on kuitenkin lukemattomia variaatioita, ja lisää syntyy jatkuvasti. Tässä muutamia.

Rappuhippa

Hippa hyppii rapulta toiselle ja yrittää päästä samalle rapulle jonkun toisen kanssa. Siitä, joka ei kerkeä hypätä ajoissa pois, tulee hippa.

Halaushippa

Tässä hippaleikissä turvana on halaus. Yksi leikkijöistä on hippa, joka määrää halausryhmän koon. Ryhmän koko voi muuttua leikin aikana. Ollakseen turvassa leikkijöiden pitää muodostaa hipan määräämän kokoinen halausryhmä. Turvassa saa olla vain hetken ja sitten on jatkettava juoksemista. Siitä leikkijästä, jota hippa koskettaa, tulee uusi hippa.

Ketjuhippa

Yksi leikkijöistä valitaan hipaksi. Kun hippa saa jonkun kiinni, he jatkavat käsi kädessä muiden kiinniottamista. Ketjun pitää pysyä ehjänä ja ainoastaan ulommaiset saavat tavoittaa muita leikkijöitä vapaalla kädellään. Leikki loppuu, kun kaikki leikkijät ovat ketjussa.

Kiinalainen hippa

Leikitään kuten tavallista hippaa. Leikkijän, joka jää hipaksi, on pidetävä kättään siinä mihin hippa häntä kosketti kunnes saa jonkun toisen kiinni. Hippa tietenkin yrittää koskettaa mahdollisimman hankalaan paikkaan kuten nilkkaan.

Aiheesta muualla