Halibingo

Kohteesta Pompelipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Halibingo
Tyyppi
Laululeikit
Osallistujat
Tarvitaan isosia: 1 - 6
Leikkijöitä: 10 - 50 leikkijää
Yleistä
Kesto: 3 - 6 min
Leikittävissä sisätiloissa: Kyllä
Leikittävissä ulkona: Kyllä
Esivalmistelut
Leikkialue: sali, kenttä tai jokin muu

Halibingo suosittu laululeikki, jonka sanat jäävät varmasti muistiin.

Leikkijät jaetaan kahtia. Toinen ryhmistä muodostaa sisäpiirin ja toinen ulkopiirin. Sisäpiiriläiset ottavat jonkun ulkopiiriläisistä parikseen ja ottavat tätä kädestä kiinni. Leikkijöillä on katse piirissä myötäpäivään, johon suuntaan leikissä myös liikutaan. Kun leikkijät alkavat laulaa laulua, molemmat piirit alkavat kävellä myötäpäivään, kunnes laulussa aletaan luetella hitaasti B-I-N-G-O. Ensimmäisellä kierroksella kätellään omaa paria ja ulkopiiri siirtyy myötäpäivässä seuraavan sisäpiiriläisen eteen ja kättelee tätä. Tätä toistetaan kunnes ollaan kirjaimessa O, jolloin uutta paria halataan. Eli: B (kättely), I (kättely), N (kättely), G (kättely) ja O (halaus). O:lla halattu henkilö on ulkopiiriläisen uusi pari.

2. Kierros

Edellinen toistetaan uudestaan, mutta nyt halataan kahdella viimeisellä kirjaimella eli: B (kättely), I (kättely), N (kättely), G (halaus), O (halaus).

Leikki toistetaan niin monta kertaa, että ulkopiiriläiset ovat halanneet jokaisella kirjaimella.

Laulu

Iso musta kissa istui ikkunalaudalla, hei! Iso musta kissa istui ikkunalaudalla, hei! Iso musta kissa istui ikkunalaudalla ja Bingo oli sen nimi! B-I-N-G-O, B-I-N-G-O, B-I-N-G-O ja Bingo oli sen nimi! [Huom! Kättely ja halaaminen tapahtuu vasta tässä osassa!] B, I, N, G, O!