Demonstroitu näytelmä

Kohteesta Pompelipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Demonstroitu näytelmä
Tarvittavat isoset
Hahmoja+statisteja: 4 - 8
Yleistä
Kesto: 5 minuuttia
Esitettävissä sisätiloissa: Kyllä
Esitettävissä ulkona: Kyllä
Tarvikkeet: ks. artikkeli
Rooleja: 4-8
Kesto: 5 minuuttia
Esitettävissä sisätiloissa: Kyllä
Esitettävissä ulkona: Kyllä
Tarvikkeet: ks. artikkeliDemonstroidut näytelmät vaativat erityistä valmistautumista ja vaivannäköä, mutta ovat onnistuessaan erittäin viihdyttäviä. Näytelmiä tai kielikuvia voi keksiä lisääkin.

Toivo ja Rauha

Toivo ja Rauha: Olipa kerran aivan tavallinen talonmies nimeltä Onni. Tämän Onnin sukunimi ei ollut Manni, eikä hänestä oikein saanut matikkaakaan1 millään ilveellä. Onnilla oli yksi hyvä ystävä, jonka nimi oli Toivo. Toivo oli töissä konepajalla valssaajana.

Kaverukset vetivät yhtä köyttä2 siihen asti kunnes saapui Rauha. Rauhan ei tarvinnut kuin väläyttää paras Pepsodent-hymynsä3, kun Onni jo pudotti silmänsä4. Toivokin menetti välittömästi sydämensä5 Rauhalle. Onni ehdotti Rauhalle illallista, mutta Rauha antoi päättäväisesti Onnille rukkaset6. Sen sijaan Toivo ja Rauha ryhtyivät heti vispilänkauppaan7 ja heitä yhdisti side8, mitä kumpikaan ei tohtinut katkaista.

Rauhan ja Toivon kehotuksesta Onni vaihtoi maisemaa9. Onnin lähdettyä Rauha ja Toivo ryhtyivät

ensin heittämään legendaa10. Sitten Toivo nosti kissan11 pöydälle ja pyysi Rauhan kättä12. Rauha vastasi myöntävästi. Kivi13 vierähti Toivon sydämeltä ja niin he aloittivat kissan hännän11 vedon hääpäivästä.

Onni ei ollut sillä välin päässyt rauhaan, vaikka pyrki unohtamaan heidät vetämällä nakit14 silmille. Kun Onni kuuli, että Toivo ja Rauha olivat kihlautuneet, hän sekosi täydellisesti konsepteissaan15. Lopulta hän päätti nostaa skandaalin16 ja mennä tekemään Toivon kanssa tilit17 selviksi. Toivo ei kuitenkaan tästä pelästynyt, vaan osoitti Onnille asioiden oikean laidan18. Onni meni täysin lukkoon19, eikä voinut sanoa enää mitään. Rauha antoi kuitenkin todellisen tukensa20 Onnille.

Kuten kaikilla saduilla, tälläkin on kaunis loppu. Rauha sai Toivon ja Toivo sai Rauhan ja Onni seurasi heitä heidän elämänsä loppuun saakka.

 1. matikan kirja
 2. naru tms.
 3. hammastahnatuubi
 4. pingispalloista tehdyt silmät
 5. pahvisydän
 6. rukkaset
 7. vispilä
 8. sideharsoa ja sakset
 9. pahvitaulu, jonka molemmilla puolilla maisema
 10. pahville liimattu Elvis-kuva
 11. pehmolelukissa
 12. täyteen puhallettu kumihanska
 13. kivi
 14. kaksi nakkia
 15. konseptipapereita
 16. sandaali
 17. tilikirja ja taskulaskin
 18. näyttämön oikea laita
 19. riippulukko
 20. kävelykeppi


Toivo ja Lempi

Toivo ja Lempi istuvat puiston penkillä katsellen kuuta1. Lehtiä2 putoilee puusta heidän istuessaan kankaalla3. Aluksi on tietysti käytävä läpi pakolliset kuviot4. Toivo haluaa avata5 keskustelun, mutta puhuu omaan pussiinsa5. Lempi toteaa rakastettunsa olevan aivan hillona6. Toivo alkaa heittää huulta7 ja yrittää valloittaa Lempin hattutempullaan8. Moisesta loukkaantuneena Lempi alkaa soittaa suuta7 ja viittaa9 toivolle kintaalla10.

Toivo silittää11 Lempin polvea ja esittää tuhannen dollarin12 kysymyksen: ”Rakastatko sinä minua?” Silloin Lempin rakkaus syttyy13 – hän kun on aina etsinyt tuollaista suoraselkäistä14 miestä. Hän on sokeana15 rakkaudesta.

Toivo laulaa hänelle nuotin vierestä16. Siitä lempi ottaa nokkiinsa17 ja alkaa piikitellä18 Toivoa. Toivo lähtee lätkimään19 ja Lempi on toivoton20. Tuntuu, että kaikki on mennyt pipariksi21, sillä tämä on yhtä soutamista22 ja huopaamista9.

Alkaa sataa ja nuoripari etsiintyy sateensuojaan23. Sieltä he viimein löytävät rakkauden punaisen langan24. He lupaavat rakastaa toisiaan niin myötä- kuin vastamäessäkin25, kunnes Toivo potkaisee tyhjää* ja Lempi heittää lusikan nurkkaan26. Sen pituinen27 se.

 1. Q-kirjain
 2. sanomalehtiä
 3. kangasta
 4. kaksi askelta taakse, yksi sivulle ja kolme eteen
 5. (avataan) kassi
 6. hilloa
 7. huuli (paperia)
 8. hattu
 9. huopa viittana, jota huulien tavoin soitetaan.
 10. lapanen
 11. silitysrauta
 12. seteleitä
 13. tulitikut
 14. viivotin
 15. aurinkolasit
 16. nuotti
 17. nuotin nenäänsä
 18. piikki
 19. kärpäslätkä
 20. toivo-symboli (ankkuri tai ”Toivo” paperilla)
 21. pipari
 22. (airot) tai pantomiinina
 23. sateenvarjo
 24. (sydämin koristeltu) punainen lanka
 25. osoitetaan ala- ja ylämäkeen
 26. lusikka
 27. mittanauhalla mitaten