Batman

Kohteesta Pompelipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Batman
Tyyppi
Pilailuleikit
Sketsit
Osallistujat
Tarvitaan isosia: 1 - 5
Leikkijöitä: 10 - 30 leikkijää
Yleistä
Kesto: 5 - 15 min
Leikittävissä sisätiloissa: Kyllä
Leikittävissä ulkona: Kyllä
Esivalmistelut
Leikkialue: mikä tahansa

Leirillä mukamas kielletty lähes myyttinen leikki, joka versiosta riippuen tunnetaan nimellä Batman, lepakko tai tukki.

Leikin kulku leirin ajan

Useassa iltaohjelmassa joku isosista kysyy ohjaajilta, voidaanko Batman-leikkiä leikkiä, mutta ohjaajat sanovat sen olevan epäsopiva ja jopa väkivaltainen. Joten Batman-leikkiä ei voida leikkiä. Viimeisessä iltaohjelmassa ohjaajat antavat kuitenkin luvan leikkiin. Viimeisenä iltana voidaan toteuttaa yksi alla olevista vaihtoehdoista.

Leikkivaihtoehtoja viimeiselle illalle

  • Batman-ponileikki: leikkijät ovat seisomassa ympyrässä ponileikin tapaan. Taustalla soi Batmanin tunnusmusiikki ja isoset lähtevät hölkkäämään ympyrän sisällä. Kun laulussa huudetaan ”Batman”, isonen on jonkun leikkijän edessä tekemässä supersankariasennon. Tämän jälkeen kyseinen leikkijä lähtee myös Batmaniksi. Leikki jatkuu kunnes kaikki ovat Batmaneja.
  • Isospila: Kaikki leikkijät ovat tiiviissä piirissä silmät kiinni ja Batman-tunnusmusiikki soi taustalla. Kun kaikilla on silmät kiinni, isoset ja ohjaajat lähtevät pois ja jättävät leikkijät yksin leikkitilaan. Leikkijät tajuavat lopulta yksitellen tulleensa jätetyiksi.
  • Kummitus-Batman: Sama kuin yllä, mutta kaikki jäävät leikkitilaan. Isoset ja ohjaajat yrittävät tällöin säikytellä leikkijöitä.

Tärkeää

  • Leikki ei toimi, jos joku vuotaa leikin idean leiriläisille.
  • Leikin ei missään nimessä oikeasti saa olla väkivaltainen.
  • Jos ryhmässä on herkempiä yksilöitä, ei Kummitus-Batmania kannata ottaa.

Variaatioita

Tukki

Tässä versiossa kielletty leikki on nimeltään tukki tai tukkileikki. Kesken viimeisen iltaohjelman leikkiä ehdottanut isonen tai isoiso joutuu kaikkien ohjaajien puhutteluun iltaohjelmatilan ulkopuolelle. Aikuisten mentyä leirin muut isoset innostuvat että nyt voidaan vihdoin leikkiä tukkia. Leiriläiset ohjataan tilan lattialle makaamaan, käsketään olemaan aivan hiljaa ja sulkemaan silmät. Valot sammutetaan. Hetken kuluttua aikuiset tulevat takaisin ja leirin turvallisuusvastaava huudahtaa: No mutta tehän nukutte kuin tukit!