Hedelmäsalaatti

Kohteesta Pompelipedia
(Ohjattu sivulta Viidakko hajalle)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hedelmäsalaatti
Tyyppi
Ryhmäytymisleikit
Osallistujat
Tarvitaan isosia: 1
Leikkijöitä: 10 - 30 leikkijää
Yleistä
Kesto: 10 - 25 min
Leikittävissä sisätiloissa: Kyllä
Leikittävissä ulkona: Kyllä
Esivalmistelut
Tarvikkeet: Istuimia

Leikin vetäjä valitsee ryhmän koosta riippuen 3-5 hedelmää, esimerkiksi omenan, banaanin ja päärynän. Tämän jälkeen leikkijät jaetaan hedelmäryhmiin. Leikkijät istuvat ringissä jossa on yksi tuoli vähemmän kuin leikkijöitä yhteensä. Ringin keskellä oleva henkilö, esimerkiksi leikinvetäjä, sanoo jonkun hedelmän nimen jolloin kyseiset hedelmät vaihtavat paikkaa keskenään mahdollisimman nopeasti. Hän voi sanoa myös ”hedelmäsalaatti” jolloin kaikki vaihtavat paikkaa. Vetäjä yrittää päästä istumaan jollekin vapautuneelle paikalle. Ilman istuinpaikkaa jäänyt leikkijä jää keskelle.

Variaatiot

Tappisalaatti

Voidaan myös leikkiä niin sanottua ”Teletappisalaattia” jolloin hedelmät korvataan ihanan värikkäillä teletapeilla: Tiivitaavi, Hipsu, Laalaa ja Pai. Muuten periaate on sama. Yleishuutona esimerkiksi ”Teletapit nukkumaan!”

Evankeliumit

Leikkijät jaetaan evankelistojen Matteus, Markus, Luukas ja Johannes opetuslapsiksi. Keskelläolijahuutaa jonkin evankeliumin nimen, ja kaikki kyseisen evankelistan opetuslapset vaihtavat paikkaa. Huudosta ”Evankeliumit!” kaikki vaihtavat paikkaa.

Viidakko hajalle

Jokaiselle on jaettu hedelmän sijasta viidakon eläin ja yleishuuto on ”Viidakko hajalle!”

Yleislakko

Jokaiselle on jaettu ammatti ja huudetun ammatin edustajat ovat ”työmatkalla” eli vaihtavat keskenään paikkaa. Kun huudetaan ”Yleislakko!” menevät kaikki kotiin (vaihtavat paikkoja).

Ilmansuunnat

Jokaiselle jaetaan ilmansuunta ja yleishuutona toimii ”Kompassi sekaisin!”

Tutustumisvariaatio

Keskellä olija sanoo itsestään jonkin ominaisuuden (sukkien väri, lempiharrastus, yms…), ja kaikki, joihin mainittu piirre sopii vaihtavat paikkaa.

Nimisalaatti

Hedelmien sijasta käytetään nimiä. Keskelläolija huutaa kolmen tai useamman piirissäolijan nimet, joiden on vaihdettava paikkaa. Huudosta ”Leiri!” kaikki vaihtavat paikkaa.