Valvokaa

Kohteesta Pompelipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Puhe

Oletko koskaan ollut yksin kotona pitemmän aikaa. Ovatko muut lähteneet päiväksi tai viikoksi lomalle, ja jättäneet sinut kotimieheksi. IOlet saanut tehtäväksi huolehtia, että koira tulee ruokituksi, kukat kastelluksi ja ovet lukkoon. Miltä se on tuntunut.

Voin kuvitella, että alkujännityksen jälkeen kotona on voinut olla ihan mukavaakin yksin. Saa tehdä mitä haluaa, kun kukaan ei ole komentelemassa. Varmaan jossakin vaiheessa kiusaus mennä hyppimään vanhempien sänkyyn on käynyt ylivoimaiseksi. Mitä kauemmin muut ovat olleet poissa, sitä vapaammin olet uskaltanut tehdä mitä huvittaa. Pahimmillaan voi olla, että siinä vapauden huumassa jäävät kukat kastelematta ja kotieläimet ruokkimatta. Kun porukat tulevat kotiin, on talossa kauhea sotku, kukat kuivuneita ja kotieläimet nälkäisiä.

Kun Jeesus lähti aikanaa täältä maailmasta, hän antoi meille tehtävän. Hän ei pyytänyt meitä kastelemaan kukkia tai lukitsemaan ovia. Meidän tehtäväksemme annettiin huolehtia toinen toisistamme, ja pitää huolta, että kaikki ihmiset saisivat kuulla Jumalan rakkaudesta ja Jeesuksen sovitustyöstä. Kun Jeesuksen lähdöstä on kulunut jo pitkä aika, alkaa meidän muistimme huonontua. Ajattelemme enemmän omaa hyväämme, kuin että huolehtisimme Jeesuksen antamasta tehtävästä. Kaikki eivät saa kuulla Jumalan rakkaudesta, ja on paljon ihmisiä, joista ei kukaan välitä, koska me keskitymme vaan tavallaan niin kuin pomppimaan vanhempien sängyllä ja sotkemaan paikkoja.

Raamatussa meitä kehotetaan muistamaan, että tämän maailman omistaja voi tulla takaisin tänne milloin hyvänsä. Silloin meillä voi iskeä paniikki. Mitä on tullutkaan tehtyä? Olenko huolehtinut siitä, mitä Jeesus käski minun huolehtia? Vai olenko ajatellut vain itseäni.

En yhtään ihmettelisi, jos Jeesuskin olisi meille samalla tavalla vihainen, kuin vanhemmat kotiin tullessaan, jos talo on ihan sekaisin. Mutta onneksi Jeesus, samoin kuin vanhempamme, rakastaa meitä, eikä ole pitkävihainen. Hän kyllä tietää, millaisia me olemme. Hän kyllä antaa anteeksi, mutta ei silti haluaisi, että maailma kärsisi meidän huonomuistisuuden takia. Eli koitetaan muistaa, että tämä maailma on meidän vastuullamme, pidetään siitä huolta, kunnes Jeesus tulee takaisin.

teksti: Kirsi Järvelin

Biisiehdotukset

  • HB - Valvokaa