Rukous

Kohteesta Pompelipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Muistithan syödä hyvin ja monipuolisesti tänä aamuna? Olethan nukkunut tarpeeksi? Onhan sinulla jokin mukava liikunta-harrastus? Kaikki tämä liittyy siihen, miten hyvin kehosi voi tänä aamuna. Meidän kehomme vaatii hyvin toimiakseen niin unta kuin ruokaakin, liikuntaa ja sen mukanaan tuomaa hyvää hapetusta.

Mutta sinä ja minä olemme jotain muutakin kuin tämä näkyvä keho. Miten voi se persoona ja mieli, joka kehosi sisällä asustaa? Mieli tarvitsee myös hoitoa, samalla tavalla kuin keho, että voisi hyvin ja toimisi kunnolla.

Ihminen on luotu olennoksi, joka tarvitsee niin mahdollisuutta rakastaa, välittää jostakin, niin myös tunnetta, että joku välittää juuri sinusta. Rakkaus tekee olomme turvalliseksi, ja koemme itsemme merkitykselliseksi. Ja silloin myös mieli voi hyvin.

Entä sitten, jos sinusta tuntuu, ettei kukaan rakasta sinua, tai että et osaa välittää toisista? Silloin kehottaisin sinua ottamaan yhteyttä häneen, joka on sinut tehnyt, tavallaan siis niin kuin merkkihuoltoon. En nyt puhu vanhemmista, vaan meidän Taivaallisesta Isästämme, Jumalasta. Jumala on itse rakkaus, ja hän voi antaa elämäämme kaikkea sitä, mitä me tarvitsemme, siis myös rakkautta.

Jumalaan kannattaa olla yhteydessä ihan koko ajan. Yhteydenpitoa Jumalaan kutsutaan rukoukseksi. Rukous ei ole mikään mantra tai loitsu. Rukous on Jumalan kanssa elämistä. Se on avun pyytämistä silloin, kun tarvitsee apua. Tai sitten katumista, jos huomaa tehneensä väärin. Rukous on ennen kaikkea kiitollinen asenne elämään, ja kaikkeen siihen, mitä luojaltamme saamme. Niin voimme tehdä kuten Paavali meitä kehotti, rukoilla lakkaamatta. Eli elää tämäkin päivä yhdessä Jumalan kanssa, niin itsestämme kuin ystävistämmekin huolta pitäen.

teksti: Kirsi Järvelin