Pompelipedia:Tervetuloa!

Kohteesta Pompelipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tervetuloa Pompelipediaan uusi käyttäjä!

Osallistu!

Tämä wiki on isosten ja isosenmielisten wiki isosille. Materiaali tulee siis käyttäjiltä itseltään. Siksi tarvitsemme sinua!

Kahdeksan tapaa auttaa

 1. Kerro Pompelipediasta kavereillesi. Mitä useampi isonen, nuokkari, riparipappi ja muu sivustostamme mahdollisesti kiinnostuva kuulee tästä, sitä paremmin se palvelee tarkoitustaan.
 2. Muokkaa. Korjaa. Parantele. Kaipaavatko leikin säännöt viilausta? Onko sinulla biisiehdotus hartauteen? Löysitkö kirjoitusvirheen? Ratkaisu on sinulla, aivan muutaman klikkauksen päässä. Katso sivujen muokkausohjeet alta.
 3. Luo uutta sisältöä. Puuttuvien sketsien, leikkien ja skabojen lisääminen on helppoa valmiiden lomakkeiden avulla. Voit luoda uusia sivuja myös kirjoittamalla sivun nimen hakukenttään ja klikkaamalla punaista linkkiä.
 4. Katso missä tarvitaan apua. Kannattaa aloittaa puuttuvista sivuista, lyhimmistä sivuista tai katsoa mitä on kahvihuoneen tehtävälistalla.
 5. Toteuta jonkun toive. Selaa muiden käyttäjien artikkeli-, valokuva- ja piirrostoiveita.
 6. Tuo kysymyksesi, ideasi ja mielipiteesi julki. Sana on vapaa kahvihuoneen keskustelusivulla.
 7. Piirrä. Kuvaa. Maalaa. Sivuja on mahdollista elävöittää kuvilla, äänellä ja videolla.
 8. Tuo oma materiaalisi kaikkien saataville lisensoimalla se Creative Commonsiin. Tämä tapahtuu yksinkertaisesti lisäämällä vaikkapa seurakuntanne matskuihin tekstin "Tämä materiaali on käytettävissä CC-BY-SA -lisenssillä. Lisätietoja http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.fi". Näin varmistat että materiaalisi on mahdollisimman vapaasti hyödynnettävissä Pompelipedian kaltaisten yhteismateriaalien kehittämiseen. Vastaavasti voit kopioida materiaalia vapaasti Pediasta kyseisellä lisenssillä varustettuun ripari- tai isosmateriaaliin.

Sivujen muokkaus - Kuinka pääsen alkuun?

 1. Luo tunnus ja kirjaudu sisään. Tunnusten luonti tapahtuu toistaiseksi ainoastaan pyynnöstä. Lähetä viesti ylläpidolle saadaksesi tunnukset.
 2. Silmäile muutaman sivun asettelua ja wikitekstiä klikkaamalla "Muokkaa". Pyrkimyksenä on pitää wikimme tyyli mahdollisimman yhdenmukaisena.
 3. Hiekkalaatikolla voit vapaasti harjoitella muokkaamista ja eri toimintoja.
 4. Muista, että tekijänoikeuksien alaisen materiaalin lisääminen on ehdottomasti kielletty ilman asianmukaista lupaa! Tämä wiki on lisensoitu Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported (CC-BY-SA) -lisenssille. Luethan ainakin hyvin kompaktin suomenkielisen tiivistelmän siitä.
 5. Muokkaa rohkeasti! Vaikket osaisi kaikkia wikisivujen editoinnin hienouksia, tai et olisi aivan varma Pompelipedian muokkauskäytännöistä, editoi silti. Et voi rikkoa mitään, vaan kaikki on tarvittaessa palautettavissa ennalleen. Älä siis pelkää osallistua!

Onnittelut! Olet valmis osallistumaan Pompelipedian kehittämiseen! Yhdessä luomme maailman suurimmasta ja parhaasta isoswikistä vieläkin suuremman ja paremman!