Ero sivun ”Keskustelu Pompelipediasta:Kahvihuone” versioiden välillä

Kohteesta Pompelipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
p (Luokkahierarkia: vastaus Bassmanille)
p (Luokkahierarkia)
Rivi 14: Rivi 14:
  
 
::Kuvain lataaminen on sallittua ja erittäin suotavaa! Sain avustusten turvin panostettua servupuoleen, eikä tila tahi kaista lopu ihan heti kesken. ;) Tietysti täytyy muistaa kaikki tekijänoikeusjutut ja mainita kaikkien kuvien lisenssit, ja blaah blaah.. mutta nämä asiat jo varmasti tunnetkin. :) --[[Käyttäjä:Jussi24|Jussi24]], Pompelipedian perustaja 11. heinäkuuta 2012 kello 17.03 (EEST)
 
::Kuvain lataaminen on sallittua ja erittäin suotavaa! Sain avustusten turvin panostettua servupuoleen, eikä tila tahi kaista lopu ihan heti kesken. ;) Tietysti täytyy muistaa kaikki tekijänoikeusjutut ja mainita kaikkien kuvien lisenssit, ja blaah blaah.. mutta nämä asiat jo varmasti tunnetkin. :) --[[Käyttäjä:Jussi24|Jussi24]], Pompelipedian perustaja 11. heinäkuuta 2012 kello 17.03 (EEST)
 +
 +
:::Jees, hyvä että servut on kunnossa. Ihan ilmaisissa tai kotikutoisissa (kuten Hiki) tuntuu olevan aina ongelmia vähän kaiken kanssa. Kiitos luottamuksesta, koitan tehdä jotakin hyödyllistä wikin kehittämisessä! Ja niin joo, paikan luonteen huomioon ottaen tapasi luokitella on tosi kätevä; metatavaran kanssa varmaan sit pääsee vähän kikkailemaan luokkien kanssa. Niinpä ajattelin väsääväni läjän erilaisia viestimallinteita ja muuta sellaista pikkutavaraa sisällöntuoton yhteydessä.
 +
 +
:::Hartauksista; meillä päin varsinkin iltahartaudet ("tuikut") ovat tavanneet olla isosten vastuulla, joten sellaisiin käypiä tekstejä täältä nyt ainakin tulee, itse kirjoittamiani sekä joitakin poimintoja joiltakin kirkon opettajilta. Lisäksi mulla on kasa kirjoittamiani hengellisiä tekstejä, tyypiltään selittäviä, joista saattaa olla tai sitten ei hyötyä. Mutta mukana ollaan ja Jumala hommia siunatkoon sanallaansa! --[[Käyttäjä:Bassman|Bassman]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Bassman|keskustelu]]) 12. heinäkuuta 2012 kello 18.03 (EEST)

Versio 12. heinäkuuta 2012 kello 18.03

Heippa!

Tervetuloa kahvihuoneen höpötysnurkkaukseen! Täällä saapi kysellä, antaa palautetta, stormata ideoita... Sana on vapaa. Muista allekirjoittaa neljällä tildellä (~~~~). --Jussi24, Pompelipedian perustaja 23. maaliskuuta 2012 kello 21.00 (EST)

Luokkahierarkia

Bassman esitti tarpeen ja kiinnostuksensa luokkahierarkian suunnittelusta, joten avataampa keskustelu aiheesta. Tähän mennessähän luokkia on käytetty lähinnä sisältösivuissa, mutta myös mallineet ja muut rakenteelliset osat alkavat toden totta kaipaamaan luokittelua. Bassman, pääsitkin toteuttamisessa jo näköjään alkuun. Olisko sulla jonkinlainen kokonaiskuvanäkemys jo olemassa? Toimivia esimerkkejä muissa wikeissä käytettävästä luokitteluhierarkiasta? --Jussi24, Pompelipedian perustaja 2. heinäkuuta 2012 kello 01.47 (EEST)

Iltaa! Luokkasysteemin rakentamisesta, itse olen ylläpitäjänä Hikipediassa (hiki.pedia.ws ja EN ole kommunisti), jonka luokkapuu toimii hyvin ja josta itse ajattelin ottaa mallia, kun laitteen kerran tunnen. Mutta tietysti kysymykseen tulee, kuinka hyvin suunniteltu ia laaja tämän wikin luokkapuu tulisi olla - riparileikkien, pelien, hartauksien ja sellaisen suurena heinälatona (kuten toivon) emme tuskin tarvitse niin tarkkaa järjestelyä kuin hyvin kirjavassa huumoriwiki Hikipediassa.
Mulla on aika usein hyvin kortilla, mutta luulen kuitenkin kykeneväni tekemään jotakin hyödyllistä. Luokittelusta, MediaWikista sekä ennen muuta vandaalinmetsästyksestä minulla on w..hikikokemusta ja koetan niitä hyödyntää täällä. Myöskin harrastelen kovin hartaasti luterilaista teologiaa ja rokkenrollia ja semmoisena pumppailen tänne todennäköisesti läjän kivoja hartauksia. Niistä puheenollen, minkä kaltaista sisältöä toivotaan? Iltahartauksia, raamatunselityskamaa raamisryhmistilanteita ajattelen, muuta? Lisäksi, kuinka suuresti sallittua on kuvain lataaminen serverille, ihan mallinteita ajatellen? Läjä mallinteita piristää tekstin valtameressä --Bassman (keskustelu) 8. heinäkuuta 2012 kello 22.54 (EEST)
Kuulostaa erittäin lupaavalta! Aivan totta, Pompelipediassa selvinnemme aika vähällä luokkasähläyksellä (lue:suunnittelulla). Olen käyttänyt luokkia tähän mennessä ikään kuin tageina, joiden avulla artikkelit on helppo löytää. Huomionarvoista on että useimmat käyttäjät selailevat wikiä nimenomaan luokkasivujen avulla. Keskimäärin luetaan statistiikan mukaan yli 20 sivua/käynti ja useimmin selattu sivu on sketsit-luokkasivu. Tämä siis pienenä eroavaisuutena useimpiin muihin wikeihin, joissa hakukentät ovat keskeisemmässä roolissa. Mielestäni nykyistä kehityssuuntaa artikkelien luokittelussa olisi hyvä jatkaa.
Toinen huomionarvoinen seikka on, että Pompelipedia on semanttinen wiki, eli luokat ovat vain yksi tapa selata sisältöä. Näiden huomioiden lisäksi minulla ei mitään konkreettisia toivomuksia luokittelun suhteen liiemmin ole. Luotan kykyihisi ja tässä vaiheessa wikin elinkaarta voi puolestani edetä tehdään ensin ja kysellään sitten -periaatteella, sikäli kun omaa näkemystä löytyy. Jos se toimii ja tuntuu järkevältä, se on hyvä. Jos ei, suuntaa on vielä helppo korjata.
Aika tuntuu olevan kortilla itse kullakin, myös allekirjoittaneella. Jokainen tekee oman innostuksensa mukaan. Kaltaisesi wikitaitoiset luterilaisen teologian harrastajat ovat Pedialle suuri siunaus! Hardet on Pediassa niin uusi juttu, että suosisin kaikkea ripareille sovellettavaa settiä. Sitten kun matskua on kertynyt, nähdään statistiikoista helposti, mille on eniten kysyntää. Jos muuten tarvitset tarkempaa statistiikkaa, kuin mitä MediaWiki antaa, nykäse ihmeessä virtuaalihihastani!
Kuvain lataaminen on sallittua ja erittäin suotavaa! Sain avustusten turvin panostettua servupuoleen, eikä tila tahi kaista lopu ihan heti kesken. ;) Tietysti täytyy muistaa kaikki tekijänoikeusjutut ja mainita kaikkien kuvien lisenssit, ja blaah blaah.. mutta nämä asiat jo varmasti tunnetkin. :) --Jussi24, Pompelipedian perustaja 11. heinäkuuta 2012 kello 17.03 (EEST)
Jees, hyvä että servut on kunnossa. Ihan ilmaisissa tai kotikutoisissa (kuten Hiki) tuntuu olevan aina ongelmia vähän kaiken kanssa. Kiitos luottamuksesta, koitan tehdä jotakin hyödyllistä wikin kehittämisessä! Ja niin joo, paikan luonteen huomioon ottaen tapasi luokitella on tosi kätevä; metatavaran kanssa varmaan sit pääsee vähän kikkailemaan luokkien kanssa. Niinpä ajattelin väsääväni läjän erilaisia viestimallinteita ja muuta sellaista pikkutavaraa sisällöntuoton yhteydessä.
Hartauksista; meillä päin varsinkin iltahartaudet ("tuikut") ovat tavanneet olla isosten vastuulla, joten sellaisiin käypiä tekstejä täältä nyt ainakin tulee, itse kirjoittamiani sekä joitakin poimintoja joiltakin kirkon opettajilta. Lisäksi mulla on kasa kirjoittamiani hengellisiä tekstejä, tyypiltään selittäviä, joista saattaa olla tai sitten ei hyötyä. Mutta mukana ollaan ja Jumala hommia siunatkoon sanallaansa! --Bassman (keskustelu) 12. heinäkuuta 2012 kello 18.03 (EEST)