Esimerkillinen Job

Kohteesta Pompelipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Hartauden on tehnyt Oskari Järvelin.

Hartausteksti

Job oli kunnon mies: rehellinen, Jumalaa pelkäävä ja karttoi kaikkea pahaa. Ja niin Jumala oli häntä siunannutkin 7 pojalla ja 3 tyttärellä. Omaisuutta hänellä oli runsaasti: 7 000 lammasta ja vuohta, 3 000 kamelia, 500 kyntöparia härkiä, 500 aasintmmaa. Myös Palvelusväkeä oli runsainmitoin, mikä teki hänestä mahtavimman miehen idän mailla.

Jumala kysyi saatanalta: “Oletko pannut merkille palvelijani Jobin? Ei ole maan päällä toista hänen kaltaistaan, niin vilpitöntä ja nuhteetonta ja Jumalaapelkäävää, ei ketään, joka niin karttaisi kaikkea pahaa.”

Saatana vastasi Herralle: “Miksi Job ei olisi Jumalaapelkäävä? Sinähän olet sulkenut suojelukseesi hänet ja hänen perheensä ja omaisuutensa. Olet siunannut kaiken, mihin hän ryhtyy, ja hänen karjansa leviää yli maan. Mutta ojennapa kätesi ja tartu siihen, mitä hänellä on. Saat nähdä, että hän kiroaa sinua vasten kasvoja!”

Herra sanoi saatanalle: “Hyvä on. Saat tehdä mitä haluat kaikelle, mitä hänellä on. Mutta häneen itseensä et saa koskea.”

Niinpä eräänä päivänä kuitenkin Jobin luokse tuli 4 sanantuojaa, jotka kertoivat Jobin kaikken karjan kuolleen ja tulleen ryöstetyksi ja kaiken kukkuraksi kaikkien hänen lapsiensa kuolleen talon romahtaessa heidän päällensä. Mitä Job tekikään? Ajoi päänsä paljaaksi ja kiitti kaikesta yksin Jumalaa.

No pian tämän jälkeen Jobin ruumis täyttyi märkivistä paiseista, joita hän kaapi ruukunpalasella jätekasan päällä. Kun hänen vaimonsa sanoi: “Vieläkö sinä pidät kiinni hurskaudestasi? Kiroa Jumalaa ja kuole pois!”, Job vastasi: “Hullun puhetta, vaimo. Jos otamme Jumalan kädestä hyvän, totta kai meidän on otettava myös paha”, eikä kapinoinut sanallakaan Herraa vastaan.

Job kiroaa syntymänsä ja olemassaolonsa ja toivoo kuolevansa, muttei sano sanaakaan Herraa vastaan.

Jobin ystävät tulevat Jobin avuksi ja yrittävät selvittää, miksi Job oli joutunut Jumalan vihan kohteeksi. Ystävät syyttävät Jobia milloin mistäkin, mutta Job puolustautuu, sillä hän ei ollut tehnyt minkäänlaista syntiä Jumalaa vastaan. Kun Job nöyrtyy, saa hän kaiken takaisi. Karjansa 2 kertaisena, 7 poikaa ja 3 tyttöä, jotka olivat maan kauneimmat ja hän eli vielä ruhtinaaliset 140 vuotta.

Aivan kuten Job teki, tulisi meidänkin kiittää kaikesta Herraa niin ylä- kuin alamäessäkin ja vaikka saatana kuinka meitä kiusaisi. Ei saatana meihin pysty, sillä me olemme Jeesuksen omia, koska hän lunasti meidät ristinpuulla omakseen verellänsä.

Musiikki

Kappale-ehdotus kuunneltavaksi: Miksi on näin? Exitin levyltä Cecilia

Rukous

Rakas Jeesus,
Kiitos siittä, että kuolit meidän jokaisen puolesta ristillä.
Kiitos, että ollaan saman arvoisia edessäsi,
yhtäkalliilla sinun omaksesi lunastetut.
Me pyydettäisiin voimia muistaa kiittää sinua
aina kun meillä menee hyvin, mutta myös silloin, kun ei mene kovi hyvin.
Tätä me pyydetään Jeesuksen Kristuksen,
meidän Herramme ja Vapahtajamme nimessä.
Aamen