Ei ole reilua!

Kohteesta Pompelipedia
Versio hetkellä 9. syyskuuta 2012 kello 14.19 – tehnyt Jussi24 (keskustelu | muokkaukset) (Alkup. teksti Kirsi Järvelin CC-BY-SA)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Jokaisella meistä on jonkinlainen kuva siitä, miten asiat täällä elämässä pitäisi olla. Vaikka me joskus purnaammekin sääntöjä vastaan, niin oikeasti on hyvä, että elämässä on pelisäännöt. Tämä maailma olisi tosi pelottava paikka, jos ei olisi mitään sääntöjä. Jokainen saisi tehdä mitä haluaa, eli siis käytännössä vahvat ihmiset saisivat ihan rauhassa sortaa heikompiaan.

Koulussakin on hyvä olla omat pelisäännöt. Jos ruokailuun rynnättäisiin miten vain, siinä kaaoksessa taitaisi moni soppalautanen kaatua, ja viimeiset jäisivät takuulla ilman ruokaa, tai ainakin jälkiruokaa. Jos tunnilla saisi mölytä ihan vapaasti, ei siellä oikeasti voisi tehdä mitään metelin takia, ja kaikkien päätä särkisi koulun jälkeen. Jos välitunteja ei valvottaisi, olisi välitunnille pelottavaa mennä, kun ei koskaan tietäisi, mitä joku saa päähänsä tehdä. Eli lämmin kiitos opettajille, ja koulun säännöille, minkä takia täällä on turvallinen olo.

Raamatussa kerrotaan, että Jumala on reilu. Jumala on sillä tavalla reilu, että Hän siunaa hyvää tehneitä, ja rankaisee pahantekijöitä. Nykyään vaan tuntuu siltä, kuin Jumala olisi mennyt nukkumaan. Siksi vapaasti paha tuntuu myllertävän maailmassa. Kuitenkin, niin Raamattu vakuuttaa, Jumala on vieläkin hereillä. Hän vain odottaa, voidakseen olla armollinen. Hän odottaa, että kaikki saisivat kuulla Hänen rakkaudestaan ja Jeesuksen työstä meidän puolestamme. Mutta sitten, niin Raamattu väittää, paha saa palkkansa. Se paha ei ole ihminen, vaan henkivalta. Pahalle on tehty vankila, johon se joutuu, ettei tekisi enää pahaa Jumalan luomakunnassa. Mutta ennen kuin paha pannaan lukkojen taakse, se saa vielä mellastaa, kunnes Jeesus tulee takaisin maan päälle.

Raamatussa kerrotaan myös, että Jumala on armollinen. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin jokainen meistä on ollut pahan pelinappula joskus, ja tehnyt pahaa ihan tahallaan. Kuitenkaan Jumala ei haluaisi meidän menevän samaan vankilaan pahan kanssa, vaan hän haluaisi meidät tulevan luokseen uuteen luomakuntaan. Siksi Jumala lähetti Poikansa maailmaan, että me saisimme mahdollisuuden saada anteeksi pahat tekomme, Jeesuksen tähden. Jumala ei halua rankaista meitä, vaan toivoo meidän kääntyvän Hänen puoleensa. Kun turvaamme Jeesukseen, saamme anteeksi kaiken tekemämme pahan. Jumala armahtaa meitä, koska Jeesus on kärsinyt rangaistuksen meidän puolestamme. Eihän se ole reilua. Ei, se on rakkautta!

Teksti: Kirsi Järvelin