"Joo, olen hullu Jeesuksen..."

Kohteesta Pompelipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Hartauden on tehnyt Oskari Järvelin.

Hartausteksti

The Rainin biisissä Hulluutta lauletaan: “Joo, olen hullu Jeesuksen, josta maailma sua varoittaa: siihen kyytiin ei mennä saa!”

Nyky-yhteiskunnassa vallitsee ajatus siitä, että järkevä ja vahva ihminen ei tarvitse mitään ikivanhoja satu-jumalia jumalikseen, sillä ihminen nykyään on niin viisas ja vahva, ettei tarvita Jumalaa, jonka olemassa oloa ei tieteellisesti pystytä todistamaan. Ihminen on asettanut tärkeimmiksi arvoikseen toivon, rakkauden, rauhan, vapauden, tiedon ja maallisen omaisuuden haalimisen, mutta tipauttaneet uskon kokonaan listan ulkopuolelle.

Jos tunnustat olevasi uskovasi kolmiyhteiseen Jumalaan, yhteiskunta mieltää sinut jotenkin sairaaksi, muita heikommaksi ja yhteiskuntaan kuulumattomaksi muukalaiseksi. Tämän takia kynnys tunnustautua uskovaiseksi on valtava varsinkin nuorison piirissä. Nuoret kuulevat kavereitensa juttuja, kuinka säälittäviä ja tyhmiä uskovaiset ovat, kun uskovat “satuihin”, joten he eivät halua julistautua ystäviensä kuullen tyhmäksi, niin että mahdollisesti kaikki kaverit jättävät ryhmässä hänet ulkopuolelle.

Jeesus on kuitenkin alusta lähtien kannustanut tunnustautumaan uskovaiseksi. Matteuksen evankeliumissa Jeesus kertoo: “Joka tunnustautuu minun omakseni ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan omakseni Isäni edessä taivaissa. Mutta joka ihmisten edessä kieltää minut, sen minäkin kiellän Isäni edessä taivaissa.” Matt. 10:32-33

Jeesuksen omaksi tunnustautumisen lisäksi Jeesus kehottaa ihmisiä seuraamaan itseään: “Jeesus sanoi opetuslapsilleen: “Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni kadottaa, on sen löytävä.” Matt. 16:24-25

Hyvä on sen osa, joka elää Jeesuksen omana seuraten häntä vaikka kadottaisikin elämänsä, kaikki kaverinsa ja ystävänsä. Mutta kuinka hyvä ystävä on sellainen ihminen, joka ei pidä sinusta juuri sellaisena kuin olet. Todellinen ystävä on ystäväsi, vaikka tunnustaisit mitä. Jeesus lupaa matteuksen evankeliumissa vielä näin: “Ja jokainen, joka minun nimeni tähden on luopunut talostaan, veljistään tai sisaristaan, isästään, äidistään tai lapsistaan tai pelloistaan, saa satakertaisesti takaisin ja perii iankaikkisen elämän.” Matt. 19:29

The Rainin samaisessa Hulluutta-kappaleessa lauletaan myös näin: “Hei, tule seuraan hullujen. Puheet joutavat ei kiinnosta, saat elää todeksi rakkautta.”

Toivon, että myös sinä uskaltaisit päästää Jeesuksen sydämmeesi ja tunnustautua pää pystyssä myös kavereittesi edessä Jeesuksen omaksi, jos joku heistä kysyy, oletko nyt sitten niitä uskovaisia. Uskon ja tiedän, että myös sinun koulussasi ja kaveripiireissäsi on uskossa eläviä, isosia, seurakuntanuoria ja muita, jotka ovat mieluusti kavereitasi vaikka uskoisitsin Jeesukseen, sillä Hän ja Hänen ristinkuolemansa ovat ainoa pääsylippu iankaikkiseen elämään. Hyviä paikkoja löytää uusia kavereita ovat seurakuntasi nuortenillat, isoskoulutukset ynnä muut seurakunnan järjestämät tapahtumat. Niistä saat lisää tietoa seurakuntasi työntekijöiltä ja kotisivuilta. Lähde rohkeasti mukaan!

Musiikki

Kuunnellaan hartaudessa mainittu Hulluutta-kappale. (The Rainin ‘Ellipsis’-levy)

Hartaus

Lopuksi rukous ja/tai sisaruspiiri, jossa luetaan yhteen ääneen Herran siunaus.